Rólunk

Fából készült stílusos és elegáns termékek az Ön otthonába

A fát, mint nyersanyagot ősidők óta használja az ember. Fával világított, melegedett. Később fából készített magának edényeket, munkaeszközöket. Az ember fejlődése során a fát is más célokra használta, születtek járművek, építmények és műalkotások is. A felfedezések korában a fából szén, papír és gyógyszer is született. Felhasználása sokrétű a mai napig is, a kitermelt fát a hagyományos mesterségek mellett a vegyipar és a faipar dolgozza fel elsősorban.

Webáruházunkból minőségi, fából készült tárgyakat, eszközöket vásárolhat, melyek különlegessé és egyedivé varázsolják otthonát.

A megannyi remek konyhai eszköz mellett megtalálhatóak nálunk a legpraktikusabb polcok és szekrények, amik időt állóak, mutatósak, stílusteremtőek.

A konyhai felszerelések széles palettáján megtalálhatóak a fakanalak, vágódeszkák, kenyértartók, és még sorolhatnánk!

Tegye természetessé konyháját, lakását a legjobb konyha- és lakásfelszerelés segítségével.  

 

Miért válasszon bennünket?

·         Oldalunkon kizárólag gondosan megmunkált, minőségi fából készült termékeket talál!

·         Stílusossá teheti konyháját, irigylésre méltóan rendezheti be szobáit!

·         Rendszeresen hirdetünk meg akciókat, így kedvezményesebben is tud vásárolni!

·         Online vásárolhat egyszerűen, gyorsan, kényelmesen!

·         Cégünk azonnal feldolgozza rendelését és rövid időn belül házhoz is szállítjuk megvásárolt termékeit!

·         Webáruházunkban könnyedén böngészhet, széles kínálatunk átlátható!

 

A különféle fafajok jellemzői

A faanyagokat felépítésük, valamint tulajdonságaik éles eltérései alapján különféle csoportokba oszthatjuk. A zárvatermők fái, azaz a lombos fák, valamint a tűlevelű fák esetében a faanyagban évgyűrők találhatók. Vágásuk során ezek megtalálhatóak, mintát alkotnak, legyen szó akár hosszanti, akár keresztmetszetről. A két típus között kevés az eltérés, a tűlevelűek viszonylag könnyebben megmunkálhatóak és nem annyira tömörek, mint a lombos fák. A trópusi fafajok szövete azonban már kicsit eltér a mérsékeltövi fákétól. Mivel a trópusi éghajlaton a fa viszonylag folyamatosan nő, nem alakulnak ki évgyűrűk. A trópusi fákban rendszerint kaucsuk vagy gyanta járatok találhatóak, ettől a fa szerkezete likacsosabb. Említést érdemelnek a fás növények is, melyek feldolgozása azután került előtérbe, hogy megnőtt a fairtások száma. A fás növények közé tartoznak a bambuszok, pálmafélék, de nem szabad megfeledkeznünk a nádbútorok gyakori anyagaként használt rattanról sem.

 

Illatos és színes fák

A megmunkálandó fákra jellemző, hogy különleges illatuk van, jellegzetes színük. Elvégre ezen okokból is kifolyólag vásárolnak az emberek ilyen-olyan bútorokat.

A berendezések és kiegészítők megválasztásakor a vásárló mindig odafigyel arra, hogy megkapja a fából készült terméktől azt, amit kíván:

·         jellegzetes illatot, amikor betoppan a szobába;

·         csodás, meghatározó színeket, amik harmonizálnak a lakás többi kiegészítőjével;

·         könnyedséget, amikor praktikus, kényelmes fatárgyakat szeretne használni.

Azok a fák, amelyek illóolajokban gazdag gyantaféléket, balzsamokat tartalmaznak, különösen illatosak. A frissen megmunkált vagy frissen kitermelt fák illata intenzívebb, elég, ha csak a karácsonyi fenyőfára gondolunk, aminek jellegzetes gyantaillata van. A fák illata néha hátrány, például nem készülhetnek belőlük olyan tároló ládák, amikbe élelmiszer kerül. Viszont a kubai szivart például már illatos cedrela dobozokba teszik, és szintén aromagazdagítás céljából kerülnek különféle fahordókba az érlelés alatt álló szeszes italok is. A fából nyerhető illatanyagokat, mint amilyen a szantálfa olaja, a szépségipar is előszeretettel használja fel.

Szín szempontjából is a fák igen összetettek. A fa finom és durva megmunkálása is más-más színt tükröz, függ a faanyag állagától, erezeteitől, de még a megvilágítás irányától is. A fa színe, fénye, megjelenése ezért nagyban eltérhet, ugyanakkor épp ez a változékonyság adja a fa különleges szépségét, varázsát. Igazán értékessé válik a használati tárgyak, a bútorok, a hangszerek vagy a szobrok készítésekor. A különböző fajhoz, alfajhoz tartozó fák színe még a növekedés helyétől is függnek. A fehértől a sárgás, barnás, vöröses árnyalatokon át egészen a feketéig széles színskálán mozognak. Különösen a trópusi fák. Nem mellesleg a fa színe különféle eljárásokkal és védőrétegekkel sötétebbé tehetők (pl. hőkezeléssel, gőzöléssel, pácokkal, lakkokkal).